Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#045 - Kyrsten Jongenotter over mindfulness in de opvoeding voor jezelf en voor je kind

28 februari 2021
Bastin Alexander

Mindfulness is nooit zo belangrijk geweest. In de tijd waarin we tegenwoordig leven kan het allemaal zo snel gaan. Door onze telefoons zijn we constant met elkaar in contact en ligt het op de loer door constant updates te krijgen van vrienden, kennissen, familie en het nieuws. Maar soms is het goed om daar van los te komen en even in het hier en nu stil te staan. En dit geldt voor zowel kinderen als hun ouders.

Ik maak zelf altijd het onderscheid tussen druk en lawaai als we het over stress hebben. Stress wat onder de druk categorie valt is in het hier en nu en verbetert je prestaties, zorgt voor moed en is gezond. Lawaai gaat altijd over iets wat in het verleden is gebeurt of eventueel in de toekomst kan gaan gebeuren. Je hebt er geen controle over en als deze stress reactie te lang duurt kan dit ongezond voor je zijn.

Mindfullness en meditatie kunnen mooie tools zijn om met lawaai gedachten om te gaan. In mijn coaching komt dit ook vaak naar voren. Maar wat ik zie is dat mensen nog wel eens een verkeerd en complex beeld hiervan hebben.

Daarom dat ik het tijd vond om hier meer aandacht aan te geven. En dit doe ik niet alleen. Ik heb namelijk Kyrsten, van Kyrsten kindercoaching uitgenodigd om dieper op dit onderwerp in te gaan. Kyrsten is kindercoach die gevoelige kinderen en ouders met volle hoofden ontspannen leert leven.

We gaan dieper in op mindfulness en meditatie en hoe je dit laagdrempelig in jouw leven kunt incorporeren. Kyrsten noemt ook een aantal goede oefeningen die je samen met je kind kan doen om een connectie te maken en even een adempauze te nemen.

Veel luisterplezier weer!

Links
Gratis sparringsessie met Kyrsten
Gratis relax oefeningen voor kinderen

Categorie: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vijf =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram