Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#006: Op moeilijke momenten heeft je kind jouw steun het hardst nodig

31 mei 2020
Bastin Alexander

Het staat buiten kijf dat je onvoorwaardelijk van je kind houdt, maar waarom heb ik er dan toch voor gekozen om er een aflevering aan te wijden? Nou, soms is iets voor jou heel erg duidelijk en lijkt het alsof je dit heel erg uitstraalt, maar komt het niet zo over bij je kind. 

Vandaag wil ik dieper in gaan op bewust worden wat onvoorwaardelijke liefde naar je kind voor jou betekent, en hoe je hierover met je kind over kunt praten. Het is namelijk gemakkelijk om trots te zijn als alles goed gaat, maar juist in tijden van tegenslag is het belangrijk om te laten zien uit welk hout je gesneden bent. Ik wil vandaag bespreken [1] onvoorwaardelijke liefde als waarde [2] gedrag versus je kind afkeuren [3] effecten van onvoorwaardelijke liefde en [4] de challenge

Onvoorwaardelijke liefde als waarde

Onvoorwaardelijke liefde is jouw liefde aanbieden en tonen zonder dat hier voorwaarden aan zitten. Onvoorwaardelijke liefde naar je kind betekent op mooie momenten maar ook in moeilijke tijden liefde en acceptatie laten zien. 

Dit betekent niet dat je niet boos mag zijn, of je kind nooit vervelend mag vinden. Maar aan je kind LATEN ZIEN dat er geen grenzen zit aan jouw liefde.

Om onvoorwaardelijke liefde in moeilijke tijden op de beste manier naar je kind te kunnen tonen is het van belang om deze voor jezelf uit te werken. Wat betekent onvoorwaardelijke liefde voor jou. Net als met al je waarden is het belangrijk om zo specifiek mogelijk te zijn en het uit te werken in acties.

Onvoorwaardelijke liefde communiceren naar je kind

Een ander aspect wat ik altijd benadruk aan mijn klanten is om NOOIT je kind af te wijzen, maar alleen haar acties. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: ik vind je geweldig maar ik vind het niet leuk als je tegen me schreeuwt. 

Onvoorwaardelijke liefde tonen, komt niet altijd over bij je kind. Dit kan verschillende factoren hebben, maar het is goed om te praten over de onvoorwaardelijke liefde. Dit kun je direct aan je kind vragen: Weet je dat, ondanks dat ik soms ook boos ben, mama altijd van je zal houden?

Effecten van onvoorwaardelijke liefde

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een kind dat onvoorwaardelijke liefde heeft ervaren:

  • Een diepere relaties met ouders heeft 
  • Gezonde relaties in het algemeen heeft
  • Veerkracht toont in stressvolle situatie
  • Een positiever zelfbeeld heeft
  • Minder angstig is

Challenge

Powervolle, maar lastige challenge deze week. Go get them.. Ik geloof in je!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vijf =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram