Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#053: Lars en Thyme over pedagogisch verantwoord zijn in de opvoeding

6 juni 2021
Bastin Alexander

Wat is nou precies pedagogisch verantwoord? Dat is het antwoord dat Lars en Thyme proberen te beantwoorden.

Mijn doel met de Opvoed Show is om allerlei onderwerpen te bespreken die op een directe of indirecte manier met de opvoeding van kinderen te maken heeft. Hierbij probeer ik altijd om het concreet te maken zodat ouders weglopen met tools om direct in de opvoeding in te kunnen zetten.

Juist vanwege de complexiteit van de opvoeding vind ik het zo interessant om er een Podcast over te maken. Er is een overvloed aan informatie beschikbaar en hoe kunnen we die terugbrengen tot de kern. Het eigen versimpelen om het leven van ouders gemakkelijker te maken.

Voor de aflevering van vandaag heb ik mijn collega podcasters Lars en Thyme van de Podcast
Pedagogisch Verantwoord uitgenodigd. Zij zijn ook pedagogen en in een wereld die gedomineerd wordt door vrouwen vond ik het interessant om eens met hun te filosoferen over wat opvoeding en pedagogisch verantwoord nou precies is. 

Ik ging met een open mind het gesprek in om te zien waar het zou leiden en we hebben interessante onderwerpen besproken. Natuurlijk wat pedagogisch verantwoord betekent en wie dit bepaald. Wat is het verschil in de opvoeding tussen vroeger en nu en tussen culturen? Hoe groot is de invloed van opvoeding op de ontwikkeling en hoe kunnen we deze complexe materie versimpelen?

We hebben een heel hoop besproken dus ga er mee weer lekker voor zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × drie =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram