Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#010 Honderd procent aanwezig zijn

28 juni 2020
Bastin Alexander

We kunnen er niet meer omheen, je hebt een telefoon nodig om mee te doen aan de maatschappij. Een telefoon kan letterlijk je leven redden en er zijn 1000en redenen te vinden waarom het je leven verrijkt. 

Maar… het is helaas niet alleen maar positiviteit. De telefoon heb je altijd bij de hand en kan een constante afleiding zijn. Hoe ga jij hier mee om?  Om 100% aanwezig te zijn in een situatie, is het essentieel om de juiste telefoon strategie te hanteren waarbij je telefoon geen afleiding is. 

Telefoon gebruik heeft vele negatieve effecten: auto ongelukken, slaap verstoring, relatie problemen, en waarom ik het vandaag behandel, de ontwikkeling van je kind.

Prioriteiten

Kinderen voelen het haarfijn aan als je er niet helemaal bij bent. Ze voelen dat aandacht en liefde op dat moment beperkt is, waardoor ze er op positieve of negatieve manier om gaan vragen. 

Vanwege alle tijd besparende uitvindingen hebben we nooit in de geschiedenis zoveel tijd gehad om door te brengen met onze kinderen, ondanks dat veel ouders werken. Maar de kwaliteit van deze tijd is ook nog nooit zo laag geweest omdat we niet 100% aanwezig zijn. De telefoon is altijd in handbereik en een constante stoor zender.

Ik ga niet alle onderzoeken erbij pakken waarom het belangrijk is om telefoon tijd te kaderen, want ik denk dat iedereen wel weet hoe schadelijk het kan zijn. 

In plaats daarvan...

Wil ik ingaan op 4 manier om op een gezondere manier met je telefoon om te gaan

#1 No go zones voor je telefoon, bijvoorbeeld in je slaapkamer

#2 Slaap stand. Kies bewust voor een tijd met maximale aandacht met je gezin. Zet de telefoon op slaap stand.

#3 Minder laagdrempelig. Haal apps van je telefoon die je te vaak opent zonder er bij na te denken. Door een drempel te creëren: bijvoorbeeld de app alleen via de computer of de browser te kunnen openen, is het minder aantrekkelijk om telkens je telefoon erbij te pakken

#4 Notificaties van email en whats app uitzetten. Hierdoor bepaal je zelf wanneer je communiceert. Instant reageren is problematisch als je telkens gedurende de dag gestoord wordt. Het is misschien even wennen voor vrienden als je later reageert, maar alles went!

De challenge

Ik begeef me op glad ijs haha. Het is niet makkelijk toe te geven dat het moeilijk is om je telefoon soms met rust te laten. Maar hopelijk zie je het belang er van in en ga je met kleine stapjes er mee aan de slag. Succes!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − negen =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram