Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#037 - Esther van Dinteren over de symptomen en preventie van een burn-out

3 januari 2021
Bastin Alexander

Deze aflevering is een belangrijk onderwerp voor werkende ouders, namelijk het voorkomen van een burn-out. Zoals vaak naar voren komt, wordt er nogal wat gevraagd van werkende ouders in combinatie met de opvoeding. En als je even niet oplet kan een burn-out zomaar op de loer liggen. Want ondanks dat er een taboe op rust, is dit natuurlijk een heel echt en relevant thema.

Ik heb Esther van Dinteren uitgenodigd om hier dieper op in te gaan. Want er ligt nogal wat druk op ouders die vaak werk moeten combineren met de opvoeding. Alle druk en verwachtingen van buitenaf kunnen zomaar voor een burn-out zorgen als je even niet oplet.

En waar komt de taboe vandaan, vooral voor jonge mensen. Is dit taboe wel terecht? Nee natuurlijk niet. Een burn-out is hartstikke realistisch ook voor jonge mensen. Het is belangrijk om de juiste symptomen te herkennen van een burn-out zodat je op tijd aan de bel kunt trekken.

Samen met Esther ga ik dieper in op wat een burn-out nou precies is en aan welke symptomen je kunt zien dat je op weg bent naar een burn-out, zoals vermoeidheid, moeite met concentreren, lichamelijke klachten en meer. Door hier goed op te letten kun je op tijd aan de bel trekken.

Daarnaast is Esther ervaringsdeskundige als het gaat om het opvoeden van een kind met een beperking en hoe dit voor een burn-out kan zorgen. Maar ook welke emoties hierbij gepaard gaan en hoe je hier mee om kunt gaan. Hoe zijn zij en haar partner omgegaan met de acceptatie van de beperking en welke oefeningen kun je doen om emoties niet de overhand te laten nemen?

Zoals elke week weer een aflevering vol met praktische en gouden tips. 

Website Esther
Gratis Video training
Programma's 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − tien =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram