Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#047 - Juf Bianca over hoe kun je je kind leren spelen en spelenderwijs laten leren?

14 maart 2021
Bastin Alexander

Leren spelen klinkt gek want dit gebeurt toch automatisch? Nee, er komt meer bij kijken dan je denkt en daar gaan we het vandaag over hebben.

Wat ik bij ouders vaak tegenkom is de vergelijkingskwestie. Niet per se in de negatieve zin van het woord om beter te zijn, maar als bevestiging dat je kind niet achter loopt of niks te kort komt.

Spelen heeft de laatste decennia een ontzettende ontwikkeling doorgemaakt. De sky is the limit als je kijkt naar het speelgoed wat tegenwoordig beschikbaar is.

Maar wat is spelen eigenlijk, en wat voor soort speelgoed zou de ontwikkeling van je kind het best stimuleren? Hoe kom je uit de race om telkens maar nieuw speelgoed en nieuwe prikkels aan te bieden?

Ik heb Juf Bianca uitgenodigd om hier dieper op in te gaan. Bianca is trainer, docent en auteur en helpt kleuter docenten hoe zij spelen kunnen organiseren in het klas lokaal.

In deze aflevering zullen we dit vertalen naar de thuissituatie. Hoe kun je je kind leren spelen en spelenderwijs laten leren. Hoe om te gaan met verveling en hoe jouw aandacht te verdelen om tijd voor jezelf te creëren.

Ik vond het super interessant om met Juf Bianca hier over te hebben en ze kwam met ontzettende mooie inzichten en goede tips. Ik hoop dat je net zo geniet van het interview.

Link
De website van Juf Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 16 =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram