Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#033 - IJlien en Gaia over de balans vinden bij eerlijk ouderschap en taboe's doorbreken

6 december 2020
Bastin Alexander

Heee! Welkom bij de Opvoed Show, aflevering 033. Een aflevering waarin we taboe's in ouderschap gaan doorbreken!

En voor vandaag heb ik niet 1 maar twee gasten uitgenodigd, namelijk de dames van Dit is 30 Podcast

Let op: sinds de opname is de naam veranderd van Strawberries on Fire naar Dit is 30.

Ik ben een groot fan van Podcast luisteren en zo kwam ik op de Podcast van "Dit is 30" uit. En ik vond het een verademing om te horen hoe open en eerlijk zij over verschillende onderwerpen praten, en dan natuurlijk voornamelijk ook over het ouderschap en de opvoeding.

Ik merk tijdens mijn coaching nogal eens hoe ouders de lat voor elkaar hoog kunnen houden. Ouders voelen de verwachtingen en druk van buitenaf en door daar aan mee te doen, zetten ze onbedoeld de druk en verwachtingen voor anderen ook weer hoog waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt. 

Eerlijk ouderschap

Maar hoe kom je hieruit. Hoe kun je je kwetsbaarder opstellen en opener zijn over het ouderschap? Hoe kun je het perfecte plaatje laten varen en de imperfectie omarmen en hier de humor van inzien.

Gaia en IJlien zijn heel goede vriendinnen en besloten om hun gesprekken samen op te nemen en een Podcast van te maken. Ik heb ze voor de aflevering vandaag uitgenodigd om dieper in te gaan op informatie delen over je gezin op een pubiek platformen. Waar leg je de daarbij grens? Hoe kun je taboes doorbreken en bijdragen om de verwachtingen naar beneden te brengen? Waarom is het zo belangrijk om je gedachten en onzekerheden te delen en hoe pak je dit aan?

Taboe's

En hoe kun je taboe's nou doorbreken? En hoe ga je vervolgens om met eventuele negatieve opmerkingen?

Het is een krachtige aflevering geworden met wederom veel goede tips. Ik hoop dat je hierdoor geïnspireerd raakt en handvatten aangereikt krijgt om er mee aan de slag te gaan.

Veel plezier met het interview!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram