Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#016 Caroline van Bommel over hoe je je kind weerbaarder kunt maken tegen pesten

9 augustus 2020
Bastin Alexander

Voor de aflevering van vandaag heb ik Caroline van Bommel uitgenodigd om dieper in te gaan op het onderwerp pesten. Met name over weerbaarheid en wat je als ouder kunt doen om je kind te inspireren en te begeleiden om een positieve rol binnen pesten in te nemen. Te handelen naar je eigen normen en waarden, ondanks dat dit niet altijd de makkelijkere weg lijkt te zijn.

Er zijn binnen pesten verschillende rollen te onderscheiden. Je hebt uiteraard de rol van pester en slachtoffer. Maar daarnaast heb je ook de verdediger van het slachtoffer en de meeloper die de pester aanmoedigt. Als vijfde rol is de buitenstaander aan te wijzen. Die weet wel van het pesten, maar neemt hier niet actief aan deel. 

Waar denk je dat het recept ligt om pesten uit te bannen? Daar gaan we in deze aflevering dieper op in.

Daarnaast bespreken wat pesten precies inhoudt, waarom kinderen pesten en waarom het zo lastig is om pesten tegen te gaan. Daarnaast biedt Caroline handvatten aan om je kind weerbaarder te maken en hierdoor een positieve rol binnen het pesten in te nemen.

Als laatste behandelen we ook de veranderingen in het sociale klimaat. Het leven is zich namelijk gedeeltelijk online gaan afspelen. Welke invloed heeft dit op pestgedrag en hoe kun jij je kind hier tegen beschermen?

Een aflevering vol met goede tips en belangrijke inzichten! Heel veel plezier bij het luisteren.

Links
Kenjekracht.info
Stichting Omgaan met Pesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 3 =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram