Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

071 Rosanne Bastiaans over telefoongebruik van je kind

8 juli 2023
Bastin Alexander

Welkom bij de Opvoed Show, met deze week aandacht voor telefoongebruik! De podcast die ouders helpt bij de uitdagingen van het opvoeden. In deze aflevering heb ik het genoegen gehad om te praten met een inspirerende gast, Rosanne Bastiaans. Rosanne is een communicatiestudent en mede-oprichtster van een geweldig initiatief genaamd Babbel Boosters, dat ouders helpt bij het kiezen van een aanpak voor het telefoongebruik van hun kinderen. Toen Rosanne me een e-mail stuurde om een aflevering te wijden aan Babbel Boosters, werd ik meteen enthousiast en kon ik niet wachten om meer te ontdekken!

Telefoongebruik

Het gebruik van telefoons door jongeren is een uitdagend onderwerp, vooral omdat het nog steeds relatief nieuw is. Voor ouders van deze generatie is er geen referentiekader van hoe hun eigen ouders hiermee omgingen. Het is dus van cruciaal belang om hier openlijk over te praten en bewuste keuzes te maken in onze aanpak. Maar wat is eigenlijk de beste aanpak en hoe kunnen we hierover in gesprek gaan met onze kinderen?

Gelukkig is er Babbel Boosters om ons te helpen! Zij geven waardevolle inzichten en strategieën om ouders te ondersteunen bij het telefoongebruik van hun kinderen en deze op een gezonde en evenwichtige manier te gebruiken. In de podcastaflevering heb ik Rosanne gevraagd om meer te vertellen over de visie en missie van Babbel Boosters, evenals praktische tips en adviezen die ouders kunnen toepassen.

Een van de belangrijkste aspecten die Rosanne benadrukt, is het belang van communicatie en dialoog binnen het gezin over het telefoongebruik. Babbel Boosters helpt ouders om open gesprekken te voeren met hun kinderen over de impact van telefoongebruik, de gevaren van overmatig schermgebruik en het belang van een gezonde balans tussen online en offline activiteiten. Door samen regels en afspraken op te stellen, kunnen ouders en kinderen een gemeenschappelijk begrip ontwikkelen en samenwerken aan een gezonde digitale levensstijl.

Praktische tips

In de aflevering komen ook praktische tips naar voren, zoals het instellen van ouderlijk toezicht op mobiele apparaten, de waarde van likes op social media en nog veel meer. Deze hulpmiddelen kunnen ouders helpen bij het creëren van een veilige en verantwoorde digitale omgeving voor hun kinderen, waarin ze kunnen leren en groeien zonder negatieve invloeden.

Ik nodig je van harte uit om naar deze speciale aflevering te luisteren en meer te weten te komen over Babbel Boosters en hun waardevolle bijdrage aan de opvoeding van kinderen in het digitale tijdperk. Rosanne deelt in de podcastaflevering haar ook de wekelijkse challenge aan de hand van onderzoek en tips die je direct kunt toepassen in je eigen gezin.

Ik ben erg benieuwd naar jouw mening en ervaringen na het beluisteren van de aflevering. Laat ons weten wat je ervan vond en of je nieuwe inzichten hebt opgedaan. Samen kunnen we als ouders groeien en leren om onze kinderen te begeleiden in een wereld vol technologie.

Dus ga er lekker voor zitten, zet je koptelefoon op en luister naar deze inspirerende aflevering van de Opvoed Show. Vergeet niet om na afloop jouw gedachten met ons te delen. Veel luisterplezier!

Links

Babbel Boosters
Bestelpagina
Kortingscode: MEDIA20
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram