Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#059: Annelies Bobeldijk over hoe je strijd kunt vermijden en dat je als een politie agent aan het opvoeden bent

10 oktober 2021
Bastin Alexander

Hoe kun je nou de strijd vermijden in de opvoeding waarbij je niet telkens het gevoel hebt dat je als politie agent op moet treden?

Via Instagram ben ik in contact gekomen met Annelies Bobeldijk van Wow Opvoedcoaching. Annelies helpt ouders die er van balen dat hun kinderen niet luisteren in alledaagse situaties. Ze biedt tools om de strijd te vermijden en op een nuchtere en heldere manier naar situaties in de opvoeding te kijken en te reageren.

Tijdens de aflevering duiken we diep in het vermijden van de strijd in de opvoeding en hoe je er voor kunt zorgen dat je geen politie agent bent in de opvoeding.

We hebben een heel hoop besproken, te denken valt aan:

  • Hoe en waarom je de verwachtingen naar beneden moet brengen
  • Hoe het begrip van het gedrag van je kind de sleutel tot de oplossing is
  • Het verschil tussen overstuur zijn en drammen en de verschillen in aanpak
  • Het probleem van je kind niet overnemen
  • Hoe je op een duidelijke manier je grens aan kunt geven en hoe je dit in een vroeg stadium kunt doen
  • En nog veel meer!

Aan het einde van het interview geeft Annelies een challenge voor de week om wat we besproken te hebben om te zetten in een specifieke actie. Gemakkelijk en simpel in te zetten met powervolle resultaten dus blijf tot het einde luisteren!

Ik help zelf ook ouders om de strijd in de opvoeding te vermijden en tools om met gedragsproblemen van je kind om te gaan. Ik vond het interview fijn omdat het altijd leuk is om met een collega over de inhoud te sparren.

Hetgeen waar ik mee wegloop na het interview is toen Annelies zei: als je meebeweegt waar het kan, kun je grenzen stellen waar het moet. Een powervolle uitdrukking die er voor kan zorgen dat de opvoeding leuker en makkelijker wordt. Waar loop jij mee weg? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − 9 =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram