Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#055: Erica van Elsäcker over 4 elementen waar ze als moeder mee te maken heeft met een kind met Autisme

4 juli 2021
Bastin Alexander

Hoe is het om een kind met autisme te hebben en waar loop je allemaal tegenaan?

De Opvoed Show gaat natuurlijk over alles wat met opvoeden te maken heeft. Dit complexe thema vertalen we in concrete acties om het gemakkelijker en leuker te maken. Een aantal weken geleden kreeg ik een heel leuk bericht van Erica in mijn inbox van Instagram over een aflevering die zoveel impact op haar had gemaakt. We raakte verder in gesprek en toen kwam ik erachter wat een bijzonder verhaal ze te vertellen heeft. Erica haar oudste dochter heeft namelijk een Autisme Spectrum Stoornis en dit heeft een enorme impact op de opvoeding en ook op alle leden van het gezin.

Hoe is het om een kind met autisme te hebben? En hoe zou je nou op een respectvolle manier hier bij een gezin naar kunnen vragen? Erica is vandaag te gast op de Opvoed Show waarin we dieper duiken op 4 elementen waar ze als moeder mee te maken heeft met een kind met Autisme, namelijk:

  • De voorbereiding op de dag die nodig is 
  • Hoe overprikkeling plaatsvindt en hoe deze wordt geuit
  • De kracht van autisme
  • Het belang van goede en letterlijke communicatie naar het kind met autisme

Het is een mooi interview geworden waarin Erica een kijkje achter de voordeur geeft hoe het is om een kind met autisme te hebben. Ik vond het mooi om te horen hoe betrokken Erica voor gezinnen waar autisme voorkomt en hoe het de band met haar dochter zo sterk heeft gemaakt.

Ik vond het inspirerend om te horen hoe ze de vaardigheid heeft ontwikkeld om zich niet druk te maken om de mening van anderen om haar heen. Hoe ze haar dochter op de eerste plek zet en ook al kan het er vreemd uitzien voor de buitenwereld, wat haar dochter op dat moment nodig heeft is het belangrijkste.

Wat vond jij inspirerend uit het interview? Laat het me weten via @bastinalexander.com op IG of neem contact op via het contactformulier of stuur een bericht naar Erica op @erica_v_e op Instagram.

Heb je de Opvoed Show al met iemand gedeeld? Al zou het maar met 1 iemand zijn, dat zou al een enorme impact hebben. Vergeet ook niet een recensie achter te laten!

En vergeet niet om de challenge op Instagram, te zetten:

  1. Maak een screenshot van de Podcast player waar je mee aan het luisteren bent. 
  2. Plaats deze op Instagram
  3. Vertel hoe de challenge is gegaan van welk aflevering nummer
  4. Tag @bastinalexander en @erica_v_e in je bericht

Dan zorgen Erica en ik er voor dat we er op reageren!

Neem ook een kijkje op de blog van Erica!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 2 =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram