Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#038 - Susan Stijnen over een eerlijke en oprechte scheiding wanneer kinderen in het spel zijn

10 januari 2021
Bastin Alexander

Een scheiding is waar niemand aan denkt bij het krijgen van kinderen.

Iedereen ziet een gelukkig gezinnetje voor zich als je aan het hebben van kinderen denkt. Een mama, een papa en gezonde kinderen. Maar helaas gaat dit niet altijd op. 

De opvoeding van de kinderen in combinatie van het runnen van een huishouden is als het draaien van een bedrijf. Een goed team als ouders kan deze zware taak iets verlichten. Maar soms is de liefde uitgedoofd en is er van een goed team geen sprake meer.

Uiteraard vind ik dat je er alles aan moet doen om bij elkaar te blijven. Een relatie, helemaal met kinderen gaat nooit vanzelf en er is altijd werk bij betrokken. Werk wat gedaan moet worden.

Maar soms is het ondanks het gedane werk de beste keuze om uit elkaar te gaan. Op het moment dat de liefde is uitgedoofd is het verstandig om uit elkaar te gaan. Het heeft geen zin om voor de kinderen bij elkaar te blijven, want die krijgen hiermee alleen maar het verkeerde voorbeeld van hoe een goed en gezond huwelijk eruit ziet.

Maar soms blijven ouders ook bij elkaar uit een angst om alleen door te moeten. Of niet goed weten wat er te gebeuren staat. In het kader van de aflevering van deze week hoop ik daarom met Susan een beeld te schetsen om het proces weer te geven. Om je te empoweren dat als het beter is om uit elkaar te gaan, dat je dit ook kan en durft.

Ik heb het interview in twee fase opgebouwd waarin we dieper ingaan over het proces van de scheiding en het proces na de scheiding. Want als al het geregel voorbij is, zijn de uitdagingen dat helaas nog niet.

We gaan onder andere in op het opstellen van het ouder contract, hoe vertel je het de kinderen en welke aspecten zijn daarbij belangrijk. Daarnaast duiken we dieper in op de uitdagingen na de scheiding, bijvoorbeeld het vinden van woonruimte, het introduceren van een nieuwe partner. Daarnaast heeft Susan nog prachtige inzichten in de verandering van de rollen. Van partners en ouders zijn, naar alleen nog het ouderschap delen. Hoe kun je daarbij de emoties controleren ten behoeve van het belang van de kinderen.

Wederom weer een powervolle aflevering waarbij er ook weer genoeg tips voorbij komen zelfs als je niet in scheiding ligt.

Website van Susan
Gratis ebook

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram