Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#051: 5 belangrijke onderdelen om het gesprek met je moeder aan te gaan

9 mei 2021
Bastin Alexander

De aflevering van vandaag is uitgekomen op Moederdag dus een mooi moment om een diep gesprek met je moeder te voeren. Ik wilde een thema behandelen voor moeders echter die het hele jaar door in te zetten is. 

De relatie tussen ouder en kind is een bijzondere. Het begint met de hechting en veilige haven om veiligheid, vertrouwen en comfort te vinden tijdens het exploreren van de wereld. Langzamerhand kom je als kind steeds meer los van de ouder om op eigen benen te staan. Dit proces gaat vaak met horten en stoten en soms gebeurt het dan ook dat er deuken in de relatie ontstaan. Irritaties en frustraties zijn hele normale gevoelens als je naar de relatie tussen ouder en kind kijkt.

Maar er komt ook een moment dat het pijnlijk duidelijk wordt dat de tijd samen eindig is. Ouders worden ouder, ziek en soms verlies je een ouder al op jonge leeftijd. Op deze momenten kun je spijt hebben dat iets niet is uitgesproken of dat je nog iets wilde zeggen.

Met deze gedachte in het achterhoofd wil ik in deze aflevering ingaan op een diepgaand gesprek met je moeder aangaan.

Ben je er klaar voor? Laten we beginnen!

Een gesprek dus waar je van de oppervlakte wegblijft. Niet met jouw eigen kinderen of je vader erbij, maar 1:1 een goed gesprek met je moeder. Doe je dat wel eens?

Nou voordat je direct je moeder opbelt en het gesprek aangaat is het goed om eerst wat voorbereidingen te treffen en voor jezelf basisregels op te stellen om zoveel mogelijk uit het gesprek te halen en de “welles-nietes” discussie te vermijden of direct oud zeer aan te halen. Hoe bouw je zo’n gesprek op om de band te versterken?

Je moeder heeft waarschijnlijk een grote rol gehad in de persoon die je vandaag bent. Dit kan op een positieve manier, een negatieve manier of beide. 

Ik heb het over een gesprek waar je je kwetsbaar opstelt en waarin niet beschuldigd wordt. We hebben het vaker over erkenning gehad. Het gevoel dat je gezien en gehoord wordt. En erkenning is eigenlijk zwart/wit. Op het moment dat dit zo is voel je je veilig en ontstaat een constructief gesprek. Als je dit gevoel niet hebt, voel je je aangevallen en ontstaat het tegenovergestelde van een constructief gesprek. Daarom is een korte voorbereiding belangrijk met bepaalde basisregels om in het gebied van veiligheid te blijven. 

Aan de ene kant is jouw behoefte om alle negatieve kanten even van je af te praten. Deze jeuken het meest en je wilt zo snel mogelijk tot het punt komen. Maar wacht even… Je krijgt dan dus de verdediging of tegen aanval. Belangrijk is om het rustig op te bouwen.

Dit zijn vijf onderdelen voor een constructief gesprek met je moeder:

  1. Maak een afspraak voor het gesprek en zoek een onafhankelijke locatie of via Zoom.
  2. De kracht van vergeving
  3. Kwetsbaarheid
  4. Probeer het eerste gesprek positief te houden. 
  5. Wat kun jij doen om het je moeder makkelijker te maken.


Vergeet de challenge niet op Instagram te zetten:

  • Maak een screenshot van de Podcast player war je mee aan het luisteren bent. 
  • Plaats deze op Instagram
  • Vertel welke aflevering je hebt geluisterd en hoe de challenge is gegaan!
  • Tag @bastinalexander in je bericht en dan reageer ik hier weer op!

Dit was hem weer voor deze week. Go get them… Je kunt het! Tot volgende week, ciao.

Download de gratis checklist om op een effectieve manier de driftbui van je kind aan te gaan en voorkom de grootste fout die ouders maken. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vijf =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram