Download nu hét geheim hoe je hoe je met perfectie en faalangst om kunt gaan bij je kind.

DOWNLOAD
Download nu hét geheim hoe je de driftbui van je kind gemakkelijk om kunt draaien.
DOWNLOAD

#004: Even rustig ademhalen

17 mei 2020
Bastin Alexander

Even rustig ademhalen... Het kan confronterend zijn om je kind te zien praten of gedragen want het is echt een kopie van jezelf. Herkent iemand dit gevoel?

Hetzelfde geldt voor jouw energie. Je bent een veilige haven voor je kind. Haar reactie hangt af van jouw reactie. (Non) verbaal maar voornamelijk ook in je energie. Kinderen voelen dit haarfijn aan en nemen deze emotie en energie over. Als je gefrustreerd en boos bent op je kind en je wilt dat ze rustig wordt, zal dit niet werken. Zoiets als schreeuwen dat de ander rustig moet doen. 

In plaats daarvan, vermijd om uit emoties te reageren. Zorg dat je in je interactie met je kind rationeel bent.

Wow, is dat mogelijk? Jazeker!

Hoe? Door diep door je buik te ademenen en hardop uit te ademen. Ademhaling is de communicatie tussen je bewustzijn en autonome zenuwstelsel. Rustig ademhaling brengt je emotionele centrum in je brein tot rust.

Als dit niet direct effect heeft, is het helemaal niet erg als je even weg moet lopen om tot je zelf te komen: “Mama loopt even weg om niet boos te worden maar komt zo weer terug”. Zo leer je je kind ook wat het kan doen bij boosheid.

Een keer niet gelukt? Geen probleem! Bied je excuses aan je kind aan en vertel hoe je had gewild dat je had gereageerd. Je hoeft niet perfect te zijn en dit wil je ook aan je kind laten zien. Niemand is perfect en sorry zeggen is iets heel normaals wat papa en mama ook doen. Stel dus een voorbeeld hoe je wilde dat zij reageert in een dergelijke situatie. Je mag fouten maken en wees hierin een voorbeeld voor je kind.

Challenge

Succes met de challenge van deze week. Go get them... Je kunt het!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − negen =

Gerelateerde Podcasts

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram